RTG Parametrisch Ontwerpen

RTG Parametrisch Ontwerpen

Dinsdag 13 maart 2018
van 16.30 - 21 uur
Arcadis, Piet Mondriaanlaan 26 te Amersfoort

Afgelopen jaren heeft binnen de bouwwereld de digitale ontwikkeling een enorme vlucht genomen. Veel projecten worden in één groot BIM-model uitgewerkt en virtual reality is in opmars. Ook het parametrisch ontwerpen in zowel het reken- en tekenwerk heeft zijn intrede gedaan.

Over de huidige mogelijkheden hiervan binnen adviseurswerk en producenten en over hoe dit in de toekomst ons vak zal veranderen organiseert de commissie Vakmanschap op dinsdag 13 maart een Rondetafelgesprek XL. Dit evenement heeft de vertrouwde opzet van een Rondetafelgesprek, dus inhoud, veel ruimte voor dialoog en netwerk, maar dan met 5 sprekers in plaats van 2.

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het Rondetafelgesprek over Parametrisch Ontwerpen op dinsdag 13 maart 2018 van 16.30 tot 21 uur bij Arcadis in Amersfoort.

We hebben allemaal weleens in Excel een rekensheet gemaakt waarmee we door het aanpassen van de parameters snel een constructie-onderdeel kunnen doorrekenen. Door dit verder te programmeren, automatiseren en de kracht van de computer te gebruiken zijn we in staat in een korte tijd vele varianten uit te werken en te beoordelen. Door rekensoftware met tekensoftware te combineren wordt de output visueel.

De vijf sprekers zullen vanuit vanuit hun eigen praktijk en aan de hand van concrete projecten de mogelijkheden van parametrisch ontwerpen toelichten in verschillende fasen van het ontwerpproces. Ook wordt een uitstapje gemaakt naar relevante toepassingen in andere industrieën. Na de sprekers-presentaties zullen we bevindingen en ervaringen van de verschillende deelnemers bespreken zodat we tips en ervaringen kunnen delen en de dialoog aangaan over wat een en ander betekent voor de toekomst van het vak van constructeur.

We starten om 16.30 uur en zullen naar verwachting rond 21.00 uur afsluiten. Tijdens de pauze zal een eenvoudige maaltijd worden aangeboden.

Deelname kost voor leden € 75. – en voor niet-leden € 110,- exclusief BTW.

Locatie:
Arcadis
Piet Mondriaanlaan 26
3812 GV Amersfoort

U kunt zich inschrijven via de website van VNconstructeurs. Als u specifieke vragen heeft die aan de orde moeten konen, dan kunt u die mailen naar secretariaat@vnconstructeurs.nl.

Samenwerking Cement:
Voor dit RTG trekken we samen op met Cement. Na de zomer komen zij met een Cement-special over Parametrisch ontwerpen.

Wij ontmoeten u graag op dinsdag 13 maart 2018.

Met vriendelijke groeten,

Bob Gieskens- Directeur VNconstructeurs
Maurice Hermens - Voorzitter commissie vakmanschap


Organisatie Organisatie: VNconstructeurs
Starttijd 16.30
Eindtijd 21.00
Datum 13 maart 2018
Meer informatie (web) Website van organisator


Locatie van de activiteit


Adres:
iet Mondriaanlaan 26
3812 GV Amersfoort


< Terug naar het overzicht

Uitgever

Aeneas Media • Veemarktkade 8 • 5222 AE • 's-Hertogenbosch
Tel. +31 73-2051010 • betoniek@aeneas.nlwww.aeneas.nl

Informatie en disclaimer