Constructeurs-Café Zoetermeer

Constructeurs-Café Zoetermeer

Constructeurs-Café Zoetermeer 30 april 2018
Voor leden en niet-leden van VNconstructeurs

Hierbij nodigen we jullie van harte uit voor het Constructeurs-Café op maandag 30 april bij Dekker te Zoetermeer. Hetzelfde Café organiseren we ook op 16 april in Uden.

Het Constructeurs-Café heeft tot doel constructeurs en bureaus te inspireren tot meer commercieel en business succes. En ten aanzien hiervan het leren van elkaar én van ondernemers uit heel andere vakgebieden.


In de Constructeurs-cafés van april gaan we verder in op twee onderwerpen die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen, en waar nog steeds vragen over bestaan. Tot nu.

Onze gastspreker Paul Thonen, senior accountmanager MKB bij de Rabobank, schetst voor ons een beeld vanuit het perspectief van de bank:
Hoe beoordeelt een bank de (financiële) prestaties van bedrijven, en wat kun je daar zelf mee? Hoe richt je een dashboard of navigatiesysteem in voor de besturing van je bedrijf? Welke financiële- en andere prestatie-indicatoren zijn daarbij van belang?
Wat is het nut en belang van een liquiditeitsprognose en wat zijn bijvoorbeeld gezonde waarden voor winst en opbouw van reserves voor continuïteit.

Tevens zoomen we in op het Business Model Canvas (BMC). Dit kan als hulpmiddel dienen om jouw bedrijfsmodel te innoveren, te onderzoeken of te veranderen, of om de identiteit en focus van je organisatie scherp vast te stellen. Wat is de kern van je bedrijf en wat is je bestaansrecht.

Na de pauze gaan we in kleine groepen aan de slag met het invullen van enkele bouwstenen van het BMC bij een bedrijf van één van de deelnemers.
Iedereen kan daarna voor zichzelf nagaan of deze manier van kijken naar een organisatie, waarde kan toevoegen voor de eigen organisatie.
In het bijzonder roepen we ook medewerkers op om naar de constructeurs-cafés te komen. Hoe meer divers de samenstelling van de deelnemers, des te gevarieerder en fris zijn de invalshoeken.

Vanzelfsprekend hebben we als afsluiting weer een diner zodat we volop de gelegenheid krijgen om met elkaar na en bij te praten.

Programma:
16.00 uur: ontvangst met koffie
16.30 uur: inleiding
16.45 uur: gastspreker Paul Thonen, Rabobank
17.45 uur: pauze
18.00 uur: aan de slag met het Business Model Canvas in kleine groepen
18.30 uur: bespreken uitkomsten en korte instructie hoe je hier in jouw
bedrijf mee aan de slag kunt.
19:00 uur: diner
21.30 uur: einde

Kosten incl. diner:
Leden VNconstructeurs € 95,00 exclusief BTW
Niet-leden: € 125,00 exclusief BTW

Deelname levert ook nog eens 1 KE/PE punt voor het Constructeursregister!
Mis dit niet en schrijf u hier dan ook meteen in!

Met elke stap die een constructeur, een klein of groot adviesbureau, of zelfs een constructeur bij (semi-)overheid maakt in zijn commerciële ontwikkeling, maakt de hele beroepsgroep sterker en vergroot de waarde van de constructeur in elk bouwproces!

Commissie Ondernemerschap
VNconstructeurs
Organisatie Organisatie: VNconstructeurs
Starttijd 16.00
Eindtijd 21.30
Datum 30 april 2018
Meer informatie (web) Website van organisator


Locatie van de activiteit


Adres:
Scheglaan 12
2718 KZ Zoetermeer


< Terug naar het overzicht

Uitgever

Aeneas Media • Veemarktkade 8 • 5222 AE • 's-Hertogenbosch
Tel. +31 73-2051010 • betoniek@aeneas.nlwww.aeneas.nl

Informatie en disclaimer